torstai 12. kesäkuuta 2014

Brown, Dan: Inferno

Inferno-teoksen päähenkilö on Brownin aikaisemmistakin teoksista tuttu professori Robert Langdon. Tällä kertaa seikkailu alkaa Italiasta, Firenzestä, jossa Langdon herää sairaalavuoteelta lähimuistinsa menettäneenä. Lääkäreiden mukaan kyse on ampumahaavasta, jonka Langdon on saanut päähänsä edellisenä iltana. Lisäksi hänen takkinsa sisään on ommeltu silloin salatasku, jossa on hengenvaarallista biojätettä merkitsevällä varoitusmerkillä varustettu kapseli.

Langdon ei ehdi kauan pohtia tapahtunutta välikohtausta tai kapselia ennen kuin takaa-ajo vihollista vastaan alkaa suoraan sairaalasta leikkausapulaisen, Siennan, avustuksella. Pian selviää, että Langdonin hallussa oleva kapseli liittyy maailmanlaajuisen tappavan taudin leviämiseen tähtäävään suunnitelmaan. Sen taustalla on väestönkasvun rajoittamisen nimeen vannonut bioinsinööri, joka on ilmoittanut vapauttavansa tuhoisan taudin koko maailman väestön tartuttamiseksi. Langdonilla on vain vuorokausi aikaa selvittää taudinaiheuttajaa sisältävän pussin olinpaikka ennen kuin se hajoaa tuhoisin seurauksin.

Myös Maailman terveysjärjestö WHO on sekaantunut asiaan ja tukee Langdonia kilpajuoksussa aikaa vastaan. Kuitenkin eri henkilöiden puolet eivät ole niin selviä kuin alussa voisi luulla. Siennasta paljastuu uusia yllättäviä puolia eikä välillä ole selvää, kuka on vihollisen ja kuka liittolaisen puolella. Eikä tuhoisa tautikaan ole lopulta ihan sellainen kuin Langdon ja muut kirjan henkilöt aluksi kuvittelevat, vaan mahdollisesti vieläkin pahempi.

Olen aikaisemmin pitänyt Dan Brownin romaaneista ja siksi päätin lukea myös nyt arvioitavana olevan teoksen. Ehkä olen kasvanut jännityskirjallisuudesta poispäin, sillä en kokenut tätä teosta niin kiinnostavaksi kuin aikaisempia Brownin teoksia. Toisaalta teos on myös muihin Langdonin seikkailuihin verrattuna erilainen siinä mielessä, että nyt ei etsitä symboleita ja älyllinen pinnistely ei ehkä pääse niin hyvin esille kuin muissa teoksissa.

Tekniset tiedot:
Brown, Dan: Inferno
Suomentaja: Jorma-Veikko Sappinen
ISBN: 978-951-0-400074-4
WSOY 2013
Sidottu, 468 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...