sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kassila, Taavi: Erään etsijän tarina

Taavi Kassila kertoo teoksessaan Erään etsijän tarina omaelämäkerrallisessa muodossa matkastaan henkisen kasvun tiellä. Elokuvaohjaaja Matti Kassilan poikana ja näytämöalalla työskennelleen äidin muodostaman perheen neljäntenä lapsena Taavi Kassila varttui vaihtelevissa ympäristöissä perheen muuttaessa isän työpaikan mukana eri puolille Suomea. Elämä taitelijaperheessä ei ole aina kovin yksinkertaista, sillä rasitteena ovat esimerkiksi isän alkoholismi ja siitä ja muista syistä aiheutuvat ristiriidat Kassilan vanhempien parisuhteessa.

Kassila alkoi matkustaa ulkomaille melko nuorella iällä ja käy vuosien varrella ahkerana matkaajana melko usein eri maissa. Matkojen taustalla vaikuttaa olevan Kassilan kaipuu löytää itselleen henkinen mestari, sillä hänellä on pienestä pitäen henkisiä ja syvällisiä asioita pohtiva luonne. Itämaisiin uskontoihin ja filosofiaan hänet ohjaa erityisesti hänen äitinsä kiinnostus joogaa kohtaan, jonka Kassilakin löytää pian itselleen. Seuraavaksi etsinnässä onkin henkinen mestari. Vuosien etsintä vie Kassilan eri maihin tutustumaan eri guruihin ja perustaa Suomeen useita eri joogakouluja ja on mukana toimittamassa aiheeseen liittyvää lehteä. Vasta äiti Amman löydettyään Kassila tuntee tulleensa todelliseen henkiseen kotiinsa. Lopulta hän jättää Suomen ja muuttaa tämän luokse ashramiin tarkoituksenaan omistaa elämänsä henkisille asioille.

Teos on kiehtovasti kirjoitettu ja uskon sen kiinnostavan suurinta osaa henkisistä asioista kiinnostuneita, jotka kaipaavat tiensä seuraamiselle vahvistusta ja jotka ovat vakuuttuneita tämän maailman ilojen väliaikaisuudesta ja vähäpätöisyydestä. Itse en jaa Kassilan kiinnostusta itämaisiin uskontoihin, mutta olin silti vaikuttunut Kassilan vakaumuksensa elää omien arvojensa mukaisesti. Tie oikeaan paikkaan voi olla pitkän etsinnän takana, mutta etsintä ei mene hukkaan. Kirjan kannessa Kassila suorastaan säteilee tyytyväisyyttä - samanlaista mielenrauhaa toivoo jokaiselle, löytyypä se sitten minkä filosofian kautta tahansa.

Tekniset tiedot:
Kassila, Taavi: Erään etsijän tarina
ISBN: 978-951-23813-3
Otava 2010
Sidottu, 287 s.
Kirjastoluokka: 77.492

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...