tiistai 16. syyskuuta 2014

Tuominen, Taija: Minusta tulee kirjailija

Ensiksi tunnustus: tämä on ensimmäinen kirjailijoille tarkoitettu opas, jonka olen lukenut. Vertailukohtia tämän arvion perustaksi ei siis ole, vaan lähdin lukemaan tätä kirjaa lähinnä omasta kiinnostuksestani kirjoittamista kohtaan. Taija Tuomisen Minusta tulee kirjailija onkin hyvin käytännönläheinen opas jokaiselle, jonka sisimmässä palaa halu kirjoittaa ja mahdollisesti saada kirjoittamansa myös julkaistuksi.

Teoksen painopiste vaikuttaa olevan juuri sellaisten kirjojen kirjoittamisessa, jotka päätyvät julkaistavaksi. Tuominen käy vaihe vaiheelta läpi kirjailijaksi ryhtymisen vaiheita käsikirjoituksesta kustannustoimittajan löytämiseen, kustannussopimukseen ja aikaan esikoisteoksen julkaisun jälkeiseen aikaan. Kaiken perustana on sammumaton palo kirjoittamista kohtaan, joka johtaa käsikirjoituksen laatimiseen. Käsikirjoituksen ensimmäinen versio on kuitenkin vasta alkua kirjanraakileen hionnalle kohti luettavampaa versiota. Tuominen vinkkaa myös rimakauhun alentamiseksi muitakin tapoja julkaista tekstejä ennen varsinaista esikoisteosta -esimerkiksi kolumnit ja blogit ovat mainio tapa tutustua ja päästä sisään kirjoittamisen maailmaan.

Tuominen on käynyt kaiken tämän läpi myös itse, mikä näkyy teoksessa hänen henkilökohtaisina kertomuksinaan lukuisista eri tilanteista. Omia kommenttejaan kirjailijaksi kehittymisestä ovat antaneet myös useat nykyisin (ammatti)kirjailijoina tunnetut henkilöt. Näitä tarinoita ei tavallisesti julkaista, mikä antaa kirjailijan ammatista vähän monipuolisemman kuvan. Suosittelen tätä teosta kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tekniset tiedot:
Tuominen, Taija: Minusta tulee kirjailija
ISBN: 978-951-9140-44-5
Kansanvalistusseura 2013
Nidottu, 168 s.
Kirjastoluokka: 86

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...