tiistai 24. helmikuuta 2015

Pyhtilä, Mikko: Sadetta odotellessa

Kirkon nuorisotyönohjaaja Mikko Pyhtilä kertoo teoksessaan Sadetta odotellessa kokemuksistaan lähetystyöstä Tansaniassa. Pyhtilä viipyy maassa reilun vuoden ajan käyden välillä kesälomalla Suomessa. Maiden välinen ristiriita ei voisi olla paljon suurempi, vaikka ihmisinä meillä onkin enemmän yhteisiä kuin erottavia piirteitä.

Tansanian komennuksen aikana Pyhtilän näkökulma on hyvin ilmastonmuutos- ja köyhyyspainotteinen. Nämä kaksi ilmiötä ovatkin suorassa yhteydessä keskenään - ilmastonmuutoksen etenemisellä on ollut silmiinpistäviä vaikutuksia jo ennestään köyhässä maassa. Aliravitsemus on yleistynyt ja monet näkevät suoranaista nälkää. Kirkon ruoka-avustusohjelma on yksi tavoista auttaa, vaikka se tavoittaakin vain kourallisen ihmisiä ilmiön laajuuteen verrattuna.

Pyhtilän teoksessa matkataan vähäosaisten parissa ja lähetystyön ollessa kyseessä teoksessa sivutaan myös jonkin verran lähetystyön merkitystä kristinuskon leviämisen kannalta. Eri uskonnollisten ryhmittymien välinen kilpailu uusista seurakuntalaisista vaikuttaa ulkopuolisen silmin melko suorasukaiselta - lapsia on kastettu uskontoon heidän huoltajiltaan kysymättä ja käännytystyö vaikuttaa kaikkinensa hyvin aktiiviselta. Kirjassa varsinainen kirkollinen työ jää kuitenkin sivuosaan, joten teos sopii sellaisellekin lukijalle, jota uskonnolliset kysymykset eivät kiinnosta. Kehitysmaakysymyksistä kiinnostuneelle teos antaa omalta osaltaan ajattelemisen aihetta.

Tekniset tiedot:
Pyhtilä, Mikko: Sadetta odotellessa
ISBN: 978-951-624-436-8
Suomen Lähetysseura 2014
Sidottu, 152 s.
Kirjastoluokka: 26.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...