keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kannisto, Päivi ja Santeri: Vapaana elämisen taito

Elämäntapanomadeina tunnetuksi tulleet Päivi ja Santeri Kannisto jatkavat teoksellaan Vapaana elämisen taito vuosia sitten valitsemallaan linjalla: puhumalla vapaan ja muista riippumattoman elämäntavan puolesta. Vaikka Kannistot ovat eläneet jo vuosia matkustamalla maailman eri kolkissa, on tämä teos tarkoitettu myös niille, joilla ei ole aikomustakaan lähteä kotimaastaan. Vapaus kun on Kannistojen mukaan ennen kaikkea mielentila, joka on saavutettavissa missä tahansa.

Vapaana elämisen taito on jaettu viiteen eri teesiin: vapaus olla maaton; vapaus rahasta, velasta ja aikatauluista; vapaus päättää omasta elämästä; vapaus mielipiteisiin; ja vapaus elää ja antaa muiden elää. Kussakin näistä luvuista Kannistot ovat matkalla jossakin maassa, josta käsin he aihetta pohtivat. Usein parhaimmat ajatukset syntyvät paikallisten tai paikalla olevien ulkomaalaisten kanssa ruoan tai juoman äärellä. Teoksen ajatukset sivuavat eri uskontoja ja filosofisia ajattelutapoja vapaasti kunkin aiheen ympärillä. Jokaisen luvun lopussa on myös käytännönläheinen lista suurista ja pienistä teoista, joilla lukija voi edistää kunkin teesin esiintymistä elämässään.

Sanalla sanoen pidin tästä kirjasta. Aikomuksenani ei ole lähteä reppureissaamaan maailmalle, mutta elämän yksinkertaistaminen ja olennaisuuksiin keskittyminen kiinnostavat. Tällaisten ajatusten edistämiseen tämä kirja on omiaan, sillä se kyseenalaistaa rankasti vallitsevia ajattelutapoja lähes aiheesta kuin aiheesta. Suosittelen tätä kirjaa kaikille vaihtoehtoisesta elämäntavasta kiinnostuneille.

Tekniset tiedot:
Kannisto, Päivi ja Santeri: Vapaana elämisen taito
ISBN: 978-952-300-022-3
Atena Kustannus 2014
Sidottu, 215 s.
Kirjastoluokka: 17.3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...