sunnuntai 23. elokuuta 2015

Bowen, James: Katukatti Bob. Kissa joka muutti elämäni

Katukatti Bob - kissa joka muutti elämäni kertoo Bobin ja Jamesin tarinan. Bob, lontoolaisten katujen oranssiturkkinen kulkija päätyy eräänä päivänä toisen katujen kulkijan, Jamesin kotiportaikkoon. Bob on huonokuntoinen, tappeluun joutunut kissa, jonka mahdollinen omistaja jää epäselväksi. James ihastuu oitis kissaan ja pian hän ottaakin sen huolehtiakseen. Katukatti Bob on oodi Bobin ja Jamesin ystävyydelle.

Jamesin omatkaan asiat eivät tosin ole parhaalla mahdollisella tolalla: hän on huumevieroituksessa ja saanut vasta vähän aikaisemmin itselleen vakituisen tukiasunnon, mikä on pelastanut hänet kadulla  ja kavereiden nurkissa asumiselta. Hän käy päivittäin soittamassa kitaraa Lontoon kaduilla saadakseen leipää pöytään ja laskunsa maksetuiksi. Nyt tapahtuu tosin muutos: Bobin muutettua asuntoon hänellä on huolehdittavaan itsensä lisäksi myös kissa. Bobin yllättävästä saapumisesta Jamesin elämään on myös eittämättä toisenlaisia vaikutuksia: Jamesin hoidettua hänet parempaan kuntoon oranssiturkkinen kissa alkaa kerätä ihailevia katseita missä se sitten Jamesin kanssa kulkeekin. Katusoittaminen alkaa olla yhä kannattavampaa monien Bobin ihailijoiden antaessa sille toisinaan varsin anteliaita lahjoituksia. Säännösten muuttumisen myötä James vaihtaa soittamisen lehtien myymiseen, ja Bobista on apua siinäkin. Kaikki ei tosin ole niin yksinkertaista, kuten lukija saa pian huomata.

Katukatti Bob kertoo suureen suosioon ja jopa kansainväliseen tunnettuuteen nousseesta katujen kasvatista, joka lyöttäytyy yhteen toiseen katujen kasvatin kanssa ja muuttaa samalla molempien elämän. Mielestäni kirjassa kuvattu Bobin saama suosio on jopa käsittämättömissä mittasuhteissa ottaen huomioon, että vastaavia tapauksia lienee jo ennestään jonkin verran. Jamesin kannalta kyse on kuitenkin ainutlaatuisesta mahdollisuudesta saada tarpeeksi motivaatiota laittaa asiat vihdoinkin kuntoon ja kääntää elämässä uusi lehti. Tämä kirja vaikuttaakin osoittavan, millainen vaikutus eläimillä voi olla ihmisten elämään.

Tekniset tiedot:
Bowen, James: Katukatti Bob. Kissa joka muutti elämäni
Suomentaja: Kimmo Paukku
ISBN: 978-951-0-40462-1
WSOY 2014
Sidottu, 268 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...