sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Dowling, Tim: Kuinka minusta tuli hyvä aviomies

Brittiläisen Guardian-lehden toimittaja Tim Dowling on koonnut teokseensa Kuinka minusta tuli hyvä aviomies puoliksi muistelmien ja puoliksi elämäntaito-oppaan muotoon huomioita siitä, miten parisuhteen ja avioliiton saa toimimaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja koska Dowling on mies, on näkökulma luonnollisesti miehinen eli teoksessa tarkastellaan sitä, kuinka mies voi omalta osaltaan vaikuttaa parisuhteen ja avioliiton onnistumiseen.

Menestyksekäs avioliitto perustuu virheille, ja joka päivä on uusi mahdollisuus oppia siitä mitä on tehnyt väärin. Samalla avioliitto on rakentuu myös rakkaudesta, luottamuksesta ja ennen kaikkea yhteisestä päämäärästä. Kyse on määrätietoisesta tahdosta olla yhdessä. Näiden ajatusten ympärille Dowling on koonnut oman neljännesvuosisadan kestäneen avioliittonsa aineksia, usein hyvin koomisesti esitettynä.

Miksi ihmeessä pitäisi mennä naimisiin? Kuinka olla onnistuneesti väärässä? Mikä merkitys on miehen kyvyllä olla perheen monitoimimies, joka osaa korjata laitteen kuin laitteen? Kuinka säilyttää toimiva väli anopin kanssa, joka tässä tapauksessa asuu samassa talossa? Ja millaista onkaan tollon isyys? Teoksessa käsitellään miehen itsetunnon kannalta merkittävien aiheiden kautta, millaista on olla onnistuneessa avioliitossa ja kuinka säilyttää kohtuullinen avio-onni. Dowling on elättänyt itsensä ja perheensä vaihtelevalla menestyksellä freelancetoimittajana, käytännössä kolmen lapsen koti-isänä. Alunperin Yhdysvalloista kotoisin oleva Dowling saa tyttöystävänsä ja sittemmin vaimonsa perässä Iso-Britanniaan muuttaneena huomata, että maahanmuuttajana hänellä on vähintään kaksinkertainen taakka yrittäessään luoda freelance-uraa laskujen painaessa päälle. Jotenkin kaikki kuitenkin onnistuu, ja näistä oppitunneista on koottu yksi jos toinenkin teoksen opetuksista. Lukijan päätettäväksi jää, onko Dowling edelleenkään se ihanteellinen aviomies, mutta ainakin hän vaikuttaa panostaneen aiheen käsittelyyn usean kolumnin ja tämän teoksen verran. Kevyeen tyyliin kirjoitettuna teoksessa on useampikin totuuden siemen.

Tekniset tiedot:
Dowling, Tim: Kuinka minusta tuli hyvä aviomies
Suomentaja: Hilla Hautajoki
ISBN: 978-952-299-066-2
Paasilinna 2015
Nidottu, 286 s.
Kirjastoluokka: 14.8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...