lauantai 31. lokakuuta 2015

Härkönen, Anna-Leena: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

Luettuani Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein halusin tutustua hänen tuotantoonsa enemmänkin ja tartuin teokseen Ihana nähä! ja muita kirjoituksia. Olen tottunut tuntemaan Härkösen suorapuheisena ja keskinkertaisuutta kaihtavana monipuolisena kirjoittajana ja kulttuurialan vaikuttajana, ja sellaisena hän näyttäytyy myös nyt arvioitavana olevassa teoksessa. Teokseen on koottu Anna-lehdessä aikaisemmin julkaistuja kolumneja eri aiheista, lisäksi yksi kirjoituksista on alunperin Helsingin Sanomista.

Härkönen kirjoittaa arkipäivän aiheista erityisesti kulttuurista kiinnostuneen naisen näkökulmasta. Kolumneissa vieraillaan esimerkiksi kylpylässä, Turun linnassa, kivijalkavaateliikkeessä ja erilaisissa tapahtumissa. Härkösmäiseen näkökulmaan sopii, että asioita tarkastellaan uusia oivalluksia herättävästi ja kriittisiä huomioita tehden. Omaan mieleeni on se, että Härkönen välttää kaikkea keskinkertaisuutta ja eikä ole erityisen miellyttämisenhaluinen - kenties vuodet ovat opettaneet, että jokaisen tulee pitää huoli omistaan.

Kirjoitukset ovat melko lyhyitä, joten teoksen saa luettua halutessaan nopeastikin itselle sopivissa pätkissä. Olisin ehkä itse toivonut teokselle toisenlaista taittoa, sillä nykyinen pitkulainen muoto aiheuttaa sen, että kirjaa pitää lähes puristaa, jotta sen saa pysymään lukiessa auki.

Tekniset tiedot:
Härkönen, Anna-Leena: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia
ISBN: 978-951-1-28341-6
Otava 2015
Sidottu, 173 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...