torstai 15. lokakuuta 2015

Härkönen, Anna-Leena: Kaikki oikein

Miten käy tuikitavalliselle, työssäkäyvälle Puttosen pariskunnalle, kun loton seitsemän miljoonan euron päävoitto osuu kohdalle? Tuovatko miljoonat kauan kaivatun onnen ja poispääsyn ainaisesta rahapulassa kituutuksesta? Anna-Leena Härkösen teoksessa Kaikki oikein seurataan Puttosen onnenpotkun seurauksia kaikessa huvittavuudessaan ja karmeudessaan.

Eevi, vanhusten parissa työskentelevä kosmetologi-kampaaja ja musiikkialalla iltatöitä tekevä Kari ovat olleet naimisissa jo viisitoista vuotta. Elämä menee tasaista uraansa ja rahapula selittyy osin pariskunnan taipumuksella tuhlailuun ja alkoholismiin. Työssä on käytävä, jotta tulisi toimeen. Eräänä lauantaina kaikki vaikuttaa kuitenkin muuttuvan, kun loton pääpotti osuus Puttosten kohdalle. Rahahysteria iskee jo ennen kuin summa kolahtaa pankkitilille. Koti ja vaatteet menevät uusiksi, mutta kuinka käy ystävyys- ja perhesuhteiden? Onnistuuko yhä enemmän alkoholistuiva Kari pitämään työpaikkansa? Ja miten jaksaa Puttosten oma parisuhde, kun Eevi ja Kari kilvan suunnittelevat rahalle parempaa käyttöä?

Härkösen kerronta on realistisen, jopa inhorealistisen tuntuista. Rahallahan kaikki on mahdollista - tai ainakin melkein. Jossakin mielessä kerronta on kuitenkin ehkä liiankin ennalta arvattavaa ja Puttosten kohtalo kuin jo ennalta tuhoon tuomittu. Lukija toivoo parempaa, vaikka ei ehkä itsekään osaisi käyttäytyä ja suunnitella miljoonien sijoittamista vastaavassa tilanteessa sen järkevämmin. Tämä kirja valottaa pinnallisen menestyksen varjopuolta tavalla, joka saa arvostamaan omaa tavallista arkea entistä enemmän.

Tekniset tiedot:
Härkönen, Anna-Leena: Kaikki oikein
ISBN: 978-951-27316-5
Otava 2014
Sidottu, 317 s.
Kirjastoluokka: 1.4

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kirja. Pistää ajattelemaan kuinka hyvin itse osaisi käsitellä noin suurta rahasummaa.

    VastaaPoista
  2. Totta puhut, Katriina. Tuon aiheen takia päätin tämän kirjan lukeakin ja osoittautui hyvinkin lukemisen arvoiseksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...