sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Nicholls, David: Yhtä matkaa

Douglas, Connie ja Albie. Mies ja nainen, joilla on takanaan lähes neljännesvuosisadan kestänyt avioliitto. Lähes aikuinen poika, jonka suhde isään on kaikista yrityksistä huolimatta melko monimutkainen. Eivätkä asiat tunnu sujuneen kovin yksinkertaisesti Douglasin ja Connien välilläkään, sillä eräänä varhaisaamuna Connie ilmoittaa harkitsevansa eroa.

Sitä ennen edessä on kuitenkin Grand Tour, hartaasti suunniteltu Albien aikuistumismatka Euroopan kulttuurikohteissa, johon osallistuu koko perhe. Lopullinen eropäätös päätetään jättää taka-alalle tuon matkan ajaksi. Hyvistä suunnitelmista huolimatta tiet eroavat kuitenkina jo Saksassa sillä tavoin, että Albie lähtee omille teilleen ja pian Conniekin päättää palata kotiin. Douglas päättää jatkaa Grand Touria tarkoituksenaan löytää Albie käsiinsä ja voittaakseen siten Connien takaisin. Vaan kuinka matka jatkuukaan, kun eräällä junaosuudella Douglas huomaa unohtaneensa käytännössä kaiken mukana olleen omaisuutensa edellisen aseman säilytyslokeroon?

Tässä kirjassa on seikkailun makua eikä viihteellisyydestäkään ole tingitty. Pääosassa on Douglas, insinöörin aivoilla ajatteleva mies, jonka vastinparina on taiteellinen luonne Connie. Kaikista eroista huolimatta pari onnistuu pysymään yhdessä neljännesvuosisadan ja Grand Tourin aikanakin koetut hetket todistavat sen, että edellytykset jatkolle olisivat kasassa. Kaikki ei ole kuitenkaan niin yksinkertaista. Itseäni jäi harmittamaan kirjan loppuratkaisu, mikä kertonee siitä, että kirja onnistui koskettamaan. Suosittelen tätä teosta kevyehköä lukemista kaipaavalle.

Tekniset tiedot:
Nicholls, David: Yhtä matkaa
Suomentaja: Inka Parpola
ISBN: 978-951-1-28586-1
Otava 2014
Nidottu, 445 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...