lauantai 31. lokakuuta 2015

Rämö, Matti: Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin

Ties monennessako polkupyörämatkakirjassaan maantieteilijän koulutuksen saanut Yleisradion Teksti-TV:n toimittaja Matti Rämö matkustaa polkupyörällä kuudessa viikossa kotioveltaan tyttärensä luokse Istanbuliin. Matka kulkee hieman epätavanomaisempaa reittiä, sillä Baltian maiden, Valko-Venäjän ja Ukrainan jälkeen Rämö suuntaa Odessasta laivalla Mustanmeren yli Itä-Turkkiin ja jatkaa sieltä päämääräänsä Istanbuliin.

Rämö on koonnut teoksensa tuttuun tyyliin päiväkirjamuotoon siten, että kunkin päivän kohdalle hän on merkinnyt matkareitin, kuljetut kilometrit ja sen hetkisen kokonaiskilometrimäärän sekä päivän aikana kulutetut eurot. Sen jälkeen alkaa varsinainen kooste kunkin päivän tapahtumista, usein hyvinkin yksityiskohtaisesti kerrottuna. Matkan aikana ehtiikin sattua kaikenlaista, pääasiassa arkisuudessaan merkittäviä tapahtumia ja kohtaamisia. Yöt Rämö viettää teltassaan tai eritasoisissa hostelleissa ja hotelleissa. Matka taittuu luottopolkupyörällä Odessaan saakka, jossa Rämön pyörä varastetaan ja hän joutuu ostamaan tilalle uuden. Erinäisistä haasteista, univelasta, väsyneistä lihaksista ja muista kommelluksista huolimatta matka taittuu onnekkaasti loppuun saakka.

Olen lukenut aikaisemmin jo muutaman Rämön aikaisemman matkakirjan, tosin en aivan kaikkia. Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin jatkaa kaikilta osin Rämölle ominaisella linjalla, joten mikäli pitää hänen kirjoitustyylistään, on tämä kirja varma valinta. Tässä teoksessa kaupan päälle tulee Itä-Euroopan nykypäivän kuvaus matkamiehen silmin nähtynä ja koettuna.

Tekniset tiedot:
Rämö, Matti: Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin
ISBN: 978-952-312-119-5
Minerva Kustannus 2015
Sidottu, 371 s.
Kirjastoluokka: 40.8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...