sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Bowen, James: Bobin maailma

Bobin maailma jatkaa Katukissa Bob -teoksen tarinaa. Katusoittaja James Bowen ja vaihtanut soittamisen Big Issue -lehden myymiseen ja vakiinnuttanut asemansa Angelin metroaseman liepeillä, jossa hänen vakituinen myyntipaikkana sijaitsee. Bob ja James ovat saamansa julkisuuden myötä suositumpia ja tunnetumpia kuin koskaan aikaisemmin ja se merkitsee Jamesille vähän turvatumpaa toimeentuloa, vaikka raha asumiseen onkin haalittava edelleen joka päivä lehtiä myymällä.

Elämä on pääosin tasaista, mutta - kuten teoksesta on helppo huomata - pienikin vastoinkäyminen voi kaataa koko perustan. James joutuu sairaalahoitoon saatuaan veritukoksen jalkaansa eikä Bobkaan selviä madoitta. Jokainen päivä poissa kadulta merkitsee lovea toimeentuloon. Oma asiansa on Jamesin huumeriippuvuus, josta hän on vähitellen pääsemässä kokonaan eroon korvaushoidon myötä. Riesana ovat myös kadulla liikkuvat alkoholistit, varkaat ja pahantahtoiset Big Issue -lehden myyjät, joista James saa oman osansa. Onneksi hänellä on suojelijanaan Bob, joka on aina valmis auttamaan isäntäänsä. Jamesin ja Bobin tarina on levinnyt niin laajalle, että kustantaja kiinnostuu teoksen julkaisemisesta. Teoksessa seurataankin myös kirjan kirjoittamisprosessia.

Katukissa Bob- kirja hurmasi minut Bobin vilpittömällä olemuksella enkä teoksessa kuvaillun perusteella ole ollut ainoa, johon Bobilla on ollut sellainen vaikutus. Bobin maailma jatkaa varmasti monen lukijan iloksi heidän tarinaansa. Samalla se valottaa kadulla elämisen arkea kaikkine harmeineen ja iloineen. Jamesin kertoman mukaan elämä lehtimyyjänä on kaikkea muuta kuin yksinkertaista, mutta onneksi hänellä on seuranaan Bob, jota ilman Jamesin elämä olisi varmasti täysin erilaista.

Tekniset tiedot:
Bowen, James: Bobin maailma
Suomentaja: Kimmo Paukku
ISBN: 978-951-0-40913-8
WSOY 2015
Sidottu, 263 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...