sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Niinikangas, Kalle: Thaimaan rannoilla. Lapsiperheen matkakertomus

Kalle Niinikangas suuntaa raskaana olevan vaimonsa ja kolmen alle viisivuotiaan lapsensa kanssa kuukaudeksi Thaimaahan. Perhe on suunnitellut matkabudjetiksi pari tuhatta euroa ja on päättänyt kokea Thaimaan pohjoisesta etelään pitkälti paikalliseen tapaan: minibussilla, junalla, avolava-autolla, vesibussilla, vuorolautalla, kalastusaluksella ja lentokoneella. Loppumatkan ajaksi perheen mukaan liittyvät lasten isovanhemmat.

Joka päivälle sattuu kommelluksia, joihin jokainen vanhempi voi samastua: yleisissä kulkuvälineissä on ahdasta, vaatteet ja istuimet likaantuvat matkaeväistä ja parhaassa tapauksessa liian intensiivinen päivärytmi johtaa itkupotkuraivareihin ennen bussiin tai lautalle nukahtamista. Samanlainen vaikutus voi olla myös ylisokeroidulla mehulla, jota Thaimaassa kaupataan yleisesti joka paikassa. Yhtä kaikki matka taittuu, kun joinakin päivinä osaa ottaa rauhallisemmin. Tarkoituksena onkin edetä lasten ehdoilla, jolloin myös mahdollisille matkan aikana iskeville sairauksille jää tarpeeksi aikaa toipumista varten.

Thaimaan rannoilla on kaikista sattumuksista huolimatta leppoisaa luettavaa. Teos osoittaa, että lastenkin kanssa on mahdollista matkustaa kaukomailla ja pitemmän kaavan mukaan. Itseäni jäi teoksessa vaivaamaan se, ettei henkilöitä kutsuta nimillä, vaan matkalla on mukana esimerkiksi Pappamummu, Äiti ja Kuopus. Muilta osin teos sopii esimerkiksi matkakuumeen kasvattamiseen tai nojatuolireissaajan iltalukemiseksi.

Tekniset tiedot:
Niinikangas, Kalle: Thaimaan rannoilla. Lapsiperheen matkakertomus
ISBN: 978-952-5960-30-3
Enostone 2014
Nidottu, 108 s.
Kirjastoluokka: 48.14

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...