sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Helgoe, Laurie: Introversion voima. Miksi sisäinen elämäsi on suurin rikkautesi

Aikana, jolloin introversio ja ekstroversio ihmisten perimmäisinä ominaisuuksina on alettu tiedostaa paremmin, on markkinoille alkanut ilmestyä yhä enemmän aiheeseen liittyviä kirjoja. Yksi niistä on psykologi Laurie Helgoen kirjoittama teos Introversion voima - miksi sisäinen elämäsi on suurin rikkautesi. Kirjassa on selkeä amerikkalaispainotus mitä ilmeisimmin johtuen kirjailijan omasta taustasta. Se antaa olettaa, että kirja on suunnattu erityisesti Yhdysvaltojen markkinoille - tosin Pohjoismaatkin teoksessa mainitaan introverttien luvattuna maana. Helgoen mukaan ainakin Yhdysvalloissa introvertit muodostavat nipin napin jopa enemmistön koko väestöstä. Silti yhteiskunnan arvomaailma on hyvin ekstroverttejä suosiva.

Helgoe on jakanut teoksensa eri aihepiirejä käsitteleviin lukuihin ja purkaa niiden kautta introversion eri puolia sekä haasteita, joita introvertti kohtaa jokapäiväisessä elämässään ollessaan tekemisissä ekstrovertin yhteiskunnan kanssa. Millaista on elää yksin mutta ei yksinäisenä? Mitä introvertti toivoo ja kuinka hän voi toteuttaa oikeuttaan yksinoloon? Kuinka selvitä suurista pippaloista ja millaisia haasteita erilaiset työpaikat voivat aiheuttaa? Miten introversion voi huomioida ollessaan parisuhteessa tai vanhempi?

Helgoe on itsekin introvertti, joten hän tietää mistä kirjoittaa. Monet arkipäivän tilanteet näyttäytyvät täysin eri valossa riippuen siitä, kuka niitä tarkastelee. Teoksen tarkoituksena lieneekin erityisesti kasvattaa introverttien itsetuntemusta ja sitä kautta arvostusta omaa personallisuuttaan kohtaan. Toisaalta näkisin kirjan sopivan myös esimerkiksi introvertin ekstrovertille puolisolle, työkaverille tai tuttavalle - suhteellisesta yleisyydestään huolimatta introversio kun on ollut nykyaikoihin asti aliarvostettu ja huonosti ymmärretty rikkaus, jolla on paljon tarjottavanaan.

Tekniset tiedot:
Helgoe, Laurie: Introversion voima. Miksi sisäinen elämäsi on suurin rikkautesi
Suomentaja: Mira Karppelin
ISBN: 978-952-67719-0-8
Ajatushattu Kustannus 2012
Nidottu, 317 s.
Kirjastoluokka: 14.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...