lauantai 5. joulukuuta 2015

Juti, Bianca: Aitoja. Ihania. Omanlaisia. Suomalaisia menestystarinoita

Millainen on suomalainen yrityskukulttuuri ja yrittämisen reunaehdot? Miten luova hulluus ilmenee ja millaisia erityispiirteitä juuri suomalaiset voivat hyödyntää markkinoidessaan ideoitaan? Mistä maailmallakin mainetta niittäneet Ravintolapäivä- ja Siivouspäivä-ideat ovat saaneet alkunsa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan Bianca Jutin teos Aitoja. Ihania. Omanlaisia - suomalaisia menestystarinoita.

Tämä teos sattui käsiini aivan sattumalta ja melko sattumanvaraiselta vaikuttaa myös se haastateltujen henkilöiden valikoima, joka kirjaan on päätynyt mukaan. Juti kirjoittaakin, ettei hänellä ole ollut ennalta määriteltynä, ketä hän haluaisi haastatella. Teoksessa on huomattavissa jonkinlainen jatkumo; päiväkodin johtajasta siellä oleviin lapsiin ja Angry Birdsin kehittäjään, Martti Ahtisaaresta muihin ajatustyöntekijöihin ja eri alan taiteilijoihin. Mukana on jonkin verran tunnettuja suomalaisia, mutta yhtä lailla haastateltavista löytyy myös aikaisemmin pimennossa olleita tuttavuuksia, joilla on vähintään yhtä kiinnostava tarina kerrottavanaan kuin tunnetummilla kollegoillaan.

Teos on jaettu neljään osaan sen mukaan, minkätyyppisestä ideoinnista on kyse. Haastatellut on jaettu unelmoijiin, ongelmanratkaisijoihin, toimeenpanijoihin ja menestyksentekijöihin. Näiden luokittelujen sisään on mahtunut hyvin monenlaisia henkilöitä, joten kokonaisuus on yllättävä ja inspiroiva. Tästä teoksesta jää hyvä mieli ja parhaassa tapauksessa omatkin ideat saavat siivet.

Tekniset tiedot:
Juti, Bianca: Aitoja. Ihania. Omanlaisia. Suomalaisia menestystarinoita
ISBN: 978-951-0-40727-1
WSOY 2014
Sidottu, 282 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...