sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Altorabi, Abddossalam: Siunattu kaulakoru. Tarina arvostetun Fatiman (Allahin rauha hänelle) vaatimattomuudesta

Profeetta Muhammadin (saws) tytär Fatima oli tunnettu vaatimattomuudestaan. Siunattu kaulakoru kertoo lapsillekin ymmärrettävässä muodossa tarinan Fatiman elämästä ja hänen tekemästään hyväntekeväisyydestä. 600-luvulla elämä oli kovin erilaista kuin nykyään ja sitä on koetettu tehdä ymmärrettävämmäksi tämän kuvitetun kertomuksen kautta.

Tarinassa profeetta Muhammad (saws) tapaa pitkään poissa olleen, rispaantuneissa vaatteissa ja nälkäisenä  häntä lähestyvän väsyneen vanhan miehen. Muhammad (saws) ohjasi hänet tyttärensä luokse, jolla oli omasta puutteestaan huolimatta halu auttaa muukalaista. Hän lahjoitti tälle kaulakorun. Kuinka sitten kävikään, kun muukalainen myi sen eteenpäin?

Päätin lukea Siunatun kaulakorun osana Helmet-lukuhaastetta. En ollut aikaisemmin tiennyt tämän kirjan olemassaolosta ja olin ilahtunut siitä, että islamin historiaan liittyviä tarinoita on ilmestynyt ainakin tämä yksi suomeksi ja hyvin ymmärrettävässä muodossa. Teos sopii mainiosti lastenkirjallisuudeksi muslimeille ja islamista kiinnostuneille.

Tekniset tiedot:
Altorabi, Abddossalam: Siunattu kaulakoru. Tarina arvostetun Fatiman (Allahin rauha hänelle) vaatimattomuudesta
Suomentaja: Karima Al Ebrashy
Standarditunnus: 6418616183491
Nidottu, 18 s.
Kirjastoluokka: 287

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...