lauantai 16. tammikuuta 2016

Iqra - Islam Yhdistys: Kuolema ja hautaus islamin mukaan

[Pahoittelen kansikuvan puuttumista.] Hautaus ja kuolema islamin mukaan on lyhyt julkaisu otsikkonsa mukaisesta aiheesta ja yksi Iqra - Islam Yhdistys ry:n lukuisista islamilaisia käytäntöjä käsittelevistä julkaisuista. Päätin lukea julkaisun siksi, että haluaisin syventää tietämystäni tästä aihealueesta. Siihen julkaisu onkin oiva apu: se etenee järjestelmällisesti kuolemasta hautauskäytäntöihin. Julkaisu on sovellettu Suomen olosuhteisiin.

Julkaisussa perustellaan Koraanista ja profeetta Muhammadin (saws) perimätiedosta eli sunnasta käsin islamin näkemys siitä, mistä kuolemassa on kyse ja mitä kuolevan ihmisen ruumiille ja sielulle tapahtuu. Julkaisussa kerrotaan, kuinka toimia kuolevan potilashuoneessa sekä kuolintodistuksen, vainajan velkojen ja muiden käytännön asioiden suhteen. Siinä kerrotaan suruajasta ja soveliaasta suremisen luonteesta. Julkaisussa kerrotaan myös käytännön ohjeita vainajan käsittelemiseen, haudan kaivamiseen ja soveliaaseen hautaustapaan sekä siihen, mitä vainajan hyväksi on mahdollista tehdä.

Iqra - Islam Yhdistys ry on tehnyt arvokasta työtä suomentaessaan ja julkaistessaan monia islamin käytännön harjoittamisen oppaita, joista nyt arvioitavana oleva julkaisu on yksi. Julkaisu on ymmärrettävästi ja perustellusti, jämäkästikin kirjoitettu. Käytännöllisyydessään se on oiva apu kenelle tahansa kuolevan ja kuolleen muslimin kanssa tekemisissä olevalle.

Tekniset tiedot:
Iqra - Islam Yhdistys: Hautaus ja kuolema islamin mukaan
Iqra - Islam Yhdistys 2012
Nidottu, 61 s.
Kirjastoluokka: 29.7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...