perjantai 1. tammikuuta 2016

Kajanto, Anneli (toim.): Elämänmuutos. Omakohtaisia kertomuksia

Elämänmuutos - omakohtaisia kertomuksia on samannimisen kirjoituskilpailun tuloksena syntyneistä teksteistä koottu kirjoituskokoelma. Tekstit ovat sisällöllisesti keskenään hyvin erilaisia ja siksi ne on jaettu aihepiireittäin eri lukuihin. Tekstit käsittelevät lukujen mukaisesti rakkautta, menetystä, luopumista, sopeutumista, selviämistä, löytämistä ja valintoja.

Jo eri lukujen otsikoista on pääteltävissä, ettei tämä kirja ole sieltä kevyimmästä päästä. Moni elämänmuutos on ollut henkisesti ja usein myös fyysisesti koetteleva. Elämänmuutos on usein merkinnyt jostakin asiasta luopumista, toisinaan hyvinkin ennalta odottamatta. Tähän teokseen mahtuu lähes koko elämän kirjo: jollekin muutoksen paikka on ollut keskenmeno, toiselle masennus, alkoholismista selviäminen, vakavasti sairastuminen, täydellisyydentavoittelusta luopuminen, paikkakunnalta toiselle muutto tai ero pitkäaikaisesta suhteesta.

Uskoisin, että teoksesta löytyy jokin yhtymäkohta jokaisen lukijan omaan elämään. Täytyy kyllä myöntää, että kirjoitusten pohjavire on sen verran raskas, ettei tätä kirjaa jaksa lukea kerralla loppuun. Oman elämänsä kriisissä kipuilevalle teos voi kuitenkin tarjota kaivattua tukea.

Tekniset tiedot:
Kajanto, Anneli (toim.): Elämänmuutos. Omakohtaisia kertomuksia
ISBN: 978-951-9140-52-0
Kansanvalistusseura 2010
Nidottu, 207 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...