lauantai 30. tammikuuta 2016

Marttinen, Tittamari: Nainen joka söi napoleonin. Arjen ilojen ylistys

Mitä olisikaan elämä ilman pieniä päivittäisiä nautinnon hetkiä? Näiden arjen ilojen puolesta puhuu Tittamari Marttinen teoksessaan Nainen joka söi napoleonin - arjen ilojen ylistys. Pieniä iloja löytyy yllättävistäkin paikoista, kun vain osaa tarkastella asioita oikeasta näkökulmasta: Marttisen kirjoituskokoelmassa ilo löytyy rankkasateen jälkeisestä sisälläolosta kuuman teekupin ääressä vilttiin kääriytyneenä, päiväunista, palasta suklaata, kohtaamisista kadulla.

Marttinen kirjoittaa pitkälti omista kokemuksistaan käsin ja paljastaa samalla osan värikkään kuuloisesta urastaan lukuisissa eri maissa. Matkoilla on sattunut ja tapahtunut. Yhtenä ilon lähteenä Martiselle ovat kahvilakäynnit, jossa odottaa leivos ja kupillinen kahvia. Kotonakin arjen luksusta on rauhallinen aamu, kun aamiaisen voi nauttia rauhassa. Monet nautinnon hetket kietoutuvatkin teoksessa juuri ruoan ympärille. Arkipäiväisissä kohtaamisissa ja harrastuksissakin piilee ilon ja onnen ydin. Tai miten olisi uuden, pitkään harkitun harrastuksen aloittaminen?

Marttisen teos auttaa huomaamaan ilon lähteet jokaisen päivittäisessä elämässä. Teoksen omakohtaisuus tuo sen useaa astetta lähemmäksi lukijaa kuin perinteisen elämäntaito-oppaan - teos voisikin olla esimerkiksi aikakauslehdissä julkaistujen kolumnien kokoelma, jota se rakenteellisesti eniten muistuttaa. Tämä teos on oiva välipala ja luettavissa myös lyhyissä pätkissä, kirjoitus kerrallaan.

Tekniset tiedot:
Marttinen, Tittamari: Nainen joka söi napoleonin. Arjen ilojen ylistys
ISBN: 978-952-288-194-6
Kirjapaja 2015
Nidottu, 189 s.
Kirjastoluokka: 86.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...