lauantai 20. helmikuuta 2016

Sanchez, Mamen: On ilo juoda teetä kanssasi

Brittiläinen ylemmän yhteiskuntaluokan kasvatti Atticus Craftsman on uusien haasteiden edessä. Kustannus- ja kirjallisuusalan sukuyrityksen vesana hänet velvoitetaan matkustamaan Espanjaan lakkauttamaan paikallinen kirjallisuuslehti Librarte sekä irtisanomaan lehden koko henkilökunta.  Craftsman pakkaa mukaansa lempikikirjallisuskokoelmansa ja Earl Grey -teetä ja lähtee matkaan.

Huhut Craftman & Co:n suunnitelmista lakkauttaa kannattamaton lehti ovat kantautuneet Madridiin saakka ja perillä Craftsmanilla onkin edessään lehden koko viisihenkinen toimituskunta: Berta, Soleá, Maria, Asunción ja Gabriela. Neuvokkaat naiset keksivät juonen lehtensä ja työpaikkojensa pelastamiseksi, ja se puolestaan merkitsee Atticusin menoa. Kuvaan astuvat mukaan granadalainen isoäiti ja huumaava espanjalainen kitaramusiikki, aamuun asti jatkuvat juhlat ja eteläeurooppalainen näkemys siitä, millaista elämä on parhaimmillaan. Kun Atticusista ei ala kuulua useampaan kuukauteen mitään, päättävät tämän vanhemmat saapua Espanjaan ottamaan selvää poikansa tilanteesta. Miten aristokraattinen äiti suhtautuukaan rahvaanomaisiin espanjalaisiin, joihin hänen poikansa on sotkeutunut odottamattomilla tavoilla?

On ilo juoda teetä kanssasi suorastaan kuplii hyväntahtoista ja hilpeää eteläeurooppalaista tunnelmaa. Espanjassa kaikki tuntuu olevan toisin aina aurinkoisesta säästä lähtien, joka saa asukkaat suhtautumaan elämään eri otteella kuin jäykemmät ja muodollisemmat britit. Kirja on kepeä ja iloitteleva kertomus rakkauden ja erään salaperäisen teen voimasta.

Tekniset tiedot:
Sanchez, Mamen: On ilo juoda teetä kanssasi
Suomentaja: Satu Ekman
ISBN: 978-952-279-128-3
Bazar Kustannus 2015
Nidottu, 305 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...