sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Bergstrand, Mikael: Sumua Darjeelingissa - ja teetä

Göran Borg on tavallinen keski-ikäinen ruotsalainen mies. Kun hän palaa työpaikalleen Malmön mainostoimistoon värikkään Intian-matkan jälkeen, on arki aika harmaata. Yksinäinen mies potee sydänsuruja karille menneen kosinnan seurauksena ja lennokkaiden mainostekstien kirjoittaminen virtsanpidätysongelmien hoidosta ei oikein nappaa. Ajatukset pyörivät Intiassa ja Göran käy terapeutilla hoitamassa orastavaa masennustaan.

Kauan Göran Borgin ei tarvitsekaan Malmössa viipyä, kun hän saa terapeuttinsa kautta idean hakeutua tuttavien seuraan. Yksi niistä osoittautuu läheisen ystävyyden merkkejä osoittavaksi mieheksi, jota Göran lopulta homokammoisena pakenee. Hän saa varattua itselleen loman uutta Intian-matkaa varten voidakseen auttaa intialaista ystäväänsä Yogia tämän häävalmisteluissa. Kaikki ei mene kuitenkaan aivan suunnitelmien mukaan ja pian Göran löytää itsensä Darjeelingin parhaat päivänsä nähneeltä teeplantaasilta. Sitä, kuinka tähän päädyttiin ja mitä Yogin hääsuunnitelmille tapahtuu, onkin jo pitempi tarina... Se on varmaa, että tämän seikkailun jälkeen asiat eivät ole entisellään.

Sumua Darjeelingissa - ja teetä on veijariromaani parhaimmillaan. Tapahtumat etenevät mielipuoliseen suuntaan ja vauhdilla, jossa kirjan päähenkilöillä ja lukijalla on kiinni pitelemistä. Taustalla välkkyvät Intian riemunkirjavat värit ja mausteiset makuelämykset, jotka luovat teokselle oman tunnelmansa.

Tekniset tiedot:
Bergstrand, Mikael: Sumua Darjeelingissa - ja teetä
Suomentaja: Sanna Manninen
ISBN: 978-952-279-126-9
Bazar Kustannus 2015
Sidottu, 391 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...