sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Rämö, Matti: Polkupyörällä Islannissa. Tuulen tiellä laavakenttien poikki

YLE:n teksti-tv:n toimittaja Matti Rämön viidennessä matkakirjassa lukija pääsee Rämön mukana kuukauden matkalle Islantiin. Jo tutuksi tulleseen tapaan Rämö on matkalla yksin jo monta pitempää reissua kokeneen polkupyöränsä kanssa ja on varustautunut erämaavarustein pitkää polkaisua varten. Ne ovatkin tarpeen, sillä Rämö yöpyy maastossa muutamaa yötä lukuun ottamatta koko reissun ajan.

Rämö on liikkeellä keskikesällä, vaikka sitä on joskus kirjasta vaikea muistaa. Islannissa sää on parhaimmillaan 15 asteen lämpöistä, mutta usemmiten paljon vähemmän. Alle viiden asteen päivälämpötilaan ei kuitenkaan onneksi päästä. Rämö päättää kiertää saaren vastapäivään tuuliolosuhteiden optimoimiseksi, mutta tuulta riittää silti enemmän kuin tarpeeksi. Moneen kertaan Rämö päivitteleekin, onko polkupyöräilyssä Islannissa mitään järkeä; etenemisvauhti kun vaikuttaisi joskus nopeammalta kävellen, ja sulamisvesiä ylittäessä pääsee ilmoille ärräpää jos toinenkin. Matka kuitenkin taittuu välipäiviä pitämättä Rämölle tutulla täsmällisyydellä: päiväkirjamainen teos on hyvin yksityiskohtaisilla kuvauksilla täytetty aina päivää kohti poljettuja kilometrejä ja käytettyjä euroja myöten.

Rämö on valinnut rohkean pyöräilykohteen ja herättää helposti lukijassa matkakuumeen Islantiin, vaikkakaan järkevä matkustaja valinnee jonkin toisen matkustustavan kuin polkupyöräilyn. Maa vaikuttaa olevan varsinkin luontomatkailusta kiinnostuneelle näkemistä pullollaan, ja tätä kirjaa sopiikin suositella kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tekniset tiedot.
Rämö, Matti: Polkupyörällä Islannissa. Tuulen tiellä laavakenttien poikki
ISBN: 978-952-492-733-8
Minerva Kustannus 2013
Sidottu, 327 s.
Kirjastoluokka: 43.4

2 kommenttia:

  1. Muistin taas pitkästä aikaa tulla kurkkimaan tekstejäsi ja nyt muistin pistää blogisi lukulistalle, ettei jatkossa jää jutut välistä. Taas löytyi useampi kiinnostava kirja, joita en ole vielä lukenut. Olen näistä pyöräilykirjoista lukenut jonkun, mutta loputkin aion lukea vielä.

    VastaaPoista
  2. Moi Veera,
    kiitos positiivisesta kommentistasi! Kiva, että kirjamakumme on sen verran samanlainen, että olet löytänyt täältä itsellesi sopivaa luettavaa. Blogini alkaa päivittyä tiheämmin taas nyt loman jälkeen, joten toivottavasti saat täältä jatkossakin kirjavinkkejä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...