sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Vaahtera, Veera: Kevyesti kipsissä

Lotta on oikea introvertin perikuva: hän rakastaa yksinolemista ja lukemista. Kirjaston vahtimestarin työssään hän voi syventyä usein lukuharrastuksensa pariin, jota eivät häiritse edes satunnaiset asiakaskontaktit tai kollegan murahtelut. Sosiaalista elämää Lotalla ei ole siskon vierailuja lukuun ottamatta ja se sopii Lotalle paremmin kuin mainiosti.

Lotan elämä saa uuden käänteen hänen käveltyään lukemiseen syventyneenä auton alle ja päädyttyään jalka kipsattuna ensin sairaalan osastolle ja sen jälkeen siskonsa asuntoon. Omaansa hän ei voi palata, sillä yläkerran dementikkonaapuri on jättänyt vesihanan auki aiheuttaen Lotan asuntoon massiivisen vesivahingon. Siinä samassa tuhoutuu myös osa Lotan huomattavasta kirjakokoelmasta. Samassa yhteydessä alkaa tapahtumaketju, jonka seurauksena Lotta pääsee pakosta tekemisiin sosiaalisten tilanteiden kanssa enemmän kuin aluksi haluaisikaan. Näköpiiriin ilmestyvät sielunkumppanilta vaikuttava lukutoukka Jiri ja lähes samaan aikaan sosiaalinen lahjakkuus Olle. Löytääkö Lotta yhteisen sävelen kummankaan kanssa vai olisiko parempi vaihtoehto sittenkin ovimikkona työskentelevä Eetu?

Kevyesti kipsissä on Pauliina Vanhatalon alter egon Veera Vaahteran tuotantoa kevyen romantiikan samalla. Minut sai kirjaan tarttumaan ennen kaikkea sen päähenkilö Lotta, johon pystyn lähtökohtaisesti samastumaan. Introvertin maailma mullistuu sosiaalisten tilanteiden esiintulon myötä, ja loppu onkin enemmän tai vähemmän epävarmaa etsintää oman itsensä löytämiseksi. Genrenä tämä kirja ei siis ollut ihan ominta mukavuusaluettani, mutta introvertin ajatusmaailmasta kiinnostuneelle tämä kirja voi tarjota kuitenkin jotakin. Teos on helppolukuisesti kirjoitettu ja siis melko nopea välipala vakavampien aiheiden välillä.

Tekniset tiedot:
Vaahtera, Veera: Kevyesti kipsissä
ISBN: 978-951-31-8919-8
Tammi 2016
Nidottu, 243 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...