sunnuntai 7. elokuuta 2016

Sinisalo, Johanna: Salattuja voimia. Opas valoisille ja pimeille poluille

Salattuja voimia - opas valoisille ja pimeille poluille on monitasoinen teos vaeltamisen ja patikoimisen maailmasta. Johanna Sinisalo, kokenut maailman eri kolkissa pitkiä matkoja patikoinut vaeltaja, on yhdistänyt teoksessaan faktaa ja fiktiota hyödyntäen omaa yli toistakymmentä vuotta kertynyttä kokemustaan eri patikapoluilta. Tuloksena on jännittäviä tarinoita patikkapolkujen varrelta, joista suurin osa on keksittyjä, mutta saaneet inspiraationsa Sinisalon omista kokemuksista.

Sinisalo on jakanut teoksensa maantieteellisiin alueisiin. Hän lähtee liikkeelle helpoimmista patikkakohteista Brittein saarilla ja etenee sieltä vaativimpiin kohteisiin Alpeille, Appalakeille ja lopulta Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Kunkin luvun aluksi hän esittelee kutakin aluetta patikointikohteena, kertoo paikallisista käytännöistä, reittivaihtoehdoista ja omista kokemuksistaan. Sen jälkeen on vuorossa fiktiivinen tarina, joka edustaa useimmissa tapauksissa jännitysgenreä, vaikkakin jotkut tarinoista ovat myös luonteeltaan historiallisia. Sinisalo myös avaa tarinavalintojaan kunkin tarinan lopuksi, sillä moni tarina pohjautuu hänen omiin sattumuksiinsa vaellusvuosien varrelta. Aivan kirjan loppuun on koottu vielä opaskirjanomaisesti käytännön vinkkejä patikkamatkaa suunnitteleville.

Salattuja voimia on ainutlaatuinen tekstikokoelma faktaa ja fiktiota ja minunlaiselleni luonnon ystävälle oikea löytö. Jännitystarinat luovat kohteistaan omanlaisen leiman, joita Sinisalo tosin lieventää omilla jälkiteksteillään. Järkeä käyttämällä moni patikointikohde on hyvinkin turvallinen ja psykopaatteihin polulla törmää oikeasti onneksi vain harvoin.

Tekniset tiedot:
Sinisalo, Johanna: Salattuja voimia. Opas valoisille ja pimeille poluille
ISBN: 978-951-851-484-1
Kustannusosakeyhtiö Teos 2012
Sidottu, 360 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...