lauantai 17. syyskuuta 2016

Hayden, Torey: Viattomat

Viattomat-romaanin tapahtumat sijoittuvat montanalaiseen pikkukaupunkiin Abundanceen ja sitä ympäröivään vuoristoon. Kuuluisa elokuvatähti Spencer Scott on ostanut oman maatilan vuoristosta, jossa hän viettää aikaansa henkilökohtaisen assistenttinsa (tai rakastajatterensa) kanssa. Maatilalla kelpaa ladata akkuja ja unohtaa lehdistö ja muut huolet - aina siihen saakka, kunnes Spencer saa muistutuksen arjestaan entisen tyttöystävänsä lähetettyä heidän yhteisen yhdeksänvuotiaan poikansa tämän huolehdittavaksi. Poika, Tennesee, on pullukanpuoleinen ja saanut itsekin sen kuvan, että on molemmille vanhemmilleen vain ylimääräinen taakka.

Samaan aikaan Abundancen laidalla asuu Dixie, yksinhuoltajaäiti jonka pieni poika on kuollut synnynnäisiin vikoihin. Dixiellä ja tämän uudella miehellä Billyllä on vaikeuksia saada rahaa hautajaiskulujen kattamiseen ja elämän muihin kuluihin. Eräänä päivänä Billie saa idean siepata Spencer Scottin poika Tennesee ja lunnasrahojen turvin aloittaa uusi elämä. Kaikki ei kuitenkaan etene kuten elokuvissa, eikä joka tarinalla ole onnellista loppua.

Haydenin romaanissa on monia hänen aikaisemmista tosielämään perustuvista teoksista tuttuja teemoja: hyväksikäytettyjä lapsia, ajattelemattomia aikuisia, köyhyyttä, dramaattisia käänteitä. Tämäntyyppistä romaania Haydenilta voi odottaa hänen ammatillisen taustansa tuntien. Tarina kulkee todentuntuisesti ja siitä suorastaan paistaa läpi Billien ja Dixien epätoivo ja toisaalta myös Spencer Scottin reaktio tapahtumiin. Loppu jättää monia kysymyksiä avoimeksi; ehkä jonkinlainen epilogi olisi täydentänyt tarinan.

Tekniset tiedot:
Hayden, Torey: Viattomat
Suomentaja: Satu Leveelahti
ISBN: 978-951-26021-9
Otava 2012
Sidottu, 334 s.
Kirjastoluokka: 1.4

2 kommenttia:

  1. Tämä oli eka Haydenin kirja, joka minulla jäi kesken. En vaan päässyt tarinan imuun jostain syystä. Olen lukenut kaikki muut kirjailijan teokset kyllä. Osasyy keskenjäämiseen oli varmasti siinä, että yritin lukea kirjaa englanniksi, joka ei ole vahvin kieleni...

    VastaaPoista
  2. Ei tämä yhtä hyvä ollut kuin Haydenin tosielämään perustuvat teokset, mutta luettava mielestäni silti. Varsinki loppu olisi voinut olla toisenlainen, selkeämpi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...