sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Burroughs, Augusten: Mahdolliset sivuvaikutukset. Muistelma

Augusten Burroughs, minulle ennestään tuntematon, aikaisemmin mainosalallakin työskennellyt kirjailija on kirjoittanut nyt arvioitavana olevan omaelämäkertamaisen teoksen Mahdolliset sivuvaikutukset - muistelma. Burroughs ei tunnu ottavan itseään turhan vakavasti, ja tämän kirjan takakansitekstin perusteella luvassa on sanallista ilotulitusta ja muistelmia kirjailijan nuoruus- ja aikuisvuosilta kirjoituskokoelman muodossa.

Burroughsin teoksessa on ainakin näennäisen sekalaisessa järjestyksessä sisällöltään vaihtelevia tekstejä hänen elämänsä eri vaiheista. Aikuisuuden kynnyksellä New Yorkiin muuttanut Burroughs on elättänyt itseään erilaisilla töillä ennen kirjailijanuraansa. Kirjoituksissa puhutaan arkielämän sattumuksista, pienistä asioista pääasiassa humoristiseen sävyyn.

Tämä kirja on kepeä välipala, vaikkakaan minuun se ei tehnyt mitään erityistä vaikutusta enkä voi sanoa sen kuuluvan ainakaan niiden teosten joukkoon, jotka haluaisin lukea uudelleen. Teos itsessään on varsin harmiton, mutta samalla mielestäni myös mitään sanomaton. Todennäköisesti en vain kuulu tämän kirjan optimaalisimpaan lukijakuntaan.

Tekniset tiedot:
Burroughs, Augusten: Mahdolliset sivuvaikutukset. Muistelma
Suomentaja: Onerva Ollila ja Seppo Lahtinen
ISBN:978-952-483-151-2
Kustannusosakeyhtiö Sammakko 2011
Sidottu, 270 s.
Kirjastoluokka: 86.53

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...