sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Karna, Mirja: Neljä valkoista koiraa Santiagon tiellä

Julia Bickwilke on viettämässä aikaa Valamon luostarissa, lataamassa akkuja ja miettimässä elämälleen suuntaa. Luostariin hän on päättänyt mennä mummonsa ohjeistuksesta. Mummo on aina kannustanut Juliaa elämään oman sydämensä mukaan. Niinpä kun Julia tapaa luostarissa kiinnostavan tuntuisen munkin, joka lupaa tulla siunaamaan hänet Santiagoon suuntautuvaa pyhiinvaellusta varten, on Julia valmis lähtemään. Samaan tapaan hän oli aikaisemmin valmis lähtemään reppureissaamaan Aasiaan ja Hollantiin kotirouvaksi. Mutta ne ovat entistä elämää ne.

Julia tapaa Santiagon pyhiinvaelluksen aikana muita matkustajia, joiden kanssa tutustuu ja ystävystyy. Matka taittuu mukavammin tutuksi käyneessä seurassa eväitä jakaen, vaikkei Julia heidän kanssaan koko matkaa yhdessä kuljekaan. Sattumalta mukana matkalla on myös Valamon luostarista lähtenyt munkki, joka on ohjeistuksen vastaisesti jättänyt palaamatta kotiluostariinsa Kreikkaan. Munkista tulee esiin reissun aikana maallisempiakin puolia.

Santiagoon suuntautuvasta pyhiinvaelluksesta on kirjoitettu useitakin kirjoja, useimmat omaelämäkerrallisia. Mirja Karnan teoksessakin on omakohtaista taustaa siltä osin, että Karna on ollut mukana monella pitkällä vaelluksella, joita hän on alkanut sittemmin järjestää myös itse. Julia itsessään on kuitenkin keksitty hahmo, vaikka hänessä on todellisen tuntuisia piirteitä. Teos sukeltaa perimmäisten kysymysten äärelle samalla kun siinä on tiettyä kepeyttä. Luin tämän kirjan muutamassa illassa, niin mukaansa tempaavasti se on kirjoitettu.

Tekniset tiedot:
Karna, Mirja: Neljä valkoista koiraa Santiagon tiellä
ISBN: 978-952-260-383-8
Basam Books 2015
Sidottu, 282 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...