sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Toivio, Marja: Kuka lasta varjelee

Asianajaja Katariina Elosalo on saanut tarpeekseen Helsingin ympyröistä ja on muuttanut Kuusamoon. Sinne hänet on houkutellut Jukka, paikallinen apulaispoliisipäällikkö, joka on avioeronsa jälkeen aloittanut lupaavasti orastavan suhteen Katariinan kanssa. 

Kuusamossa kaikki ei ole kuitenkaan aivan niin kuin Katariina on toivonut. Jukka vaikuttaa etäiseltä ja Katariina saa kuulla hänen pyörittävän samanaikaisesti muitakin naissuhteita. Ammattillisessa mielessä piirit ovat pienet ja ne vaikuttavat myös työkuvioihin: Katariina saa asiakkkaakseen Kirsi Vaarasen, jonka lapsen epäiltyyn pahoinpitelytapaukseen paikallinen lastensuojelu ei uskalla puuttua, sillä lapsen isä on merkittävä paikallinen liikemies. Tarvitaan Katariinan järkkymätöntä tahdonlujuutta asioiden eteenpäin viemiseksi. Samaan aikaan Katariina saa niskoilleen perintökiistan, jonka yhtenä osapuolena hän itse on.

Marja Toivio on itsekin asianajaja, joten hän tietää mistä kirjoittaa. Katariina on henkilöhahmona varsin uskottava ja teos nostaa esiin monia lastensuojelun nykytilaan liittyviä ongelmia ja asianajajana toimimisen haasteita. Teos on itsenäinen jatko-osa Lastani et tapaa- ja Lain yläpuolella -teoksille, joita en ole lukenut mutta joita ilmankin tämä teos avautui ongelmitta. Teos on sopivan kantaaottava ja kevyt samaan aikaan.

Tekniset tiedot:
Toivio, Marja: Kuka lasta varjelee
ISBN: 978-952-270-297-5
Arktinen Banaani 2016
Sidottu, 283 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...