sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Astikainen, Tomi: Miten elää ilman rahaa

Miten säästää rahaa tai elää täysin rahattomana? Tomi Astikainen jakaa kokemuksiaan täysin rahattomana elämisestä teoksessaan Miten elää ilman rahaa. Teoksessa hän kertoo kokemuksistaan useamman vuoden ajalta, jolloin hän matkusti kymmenissä eri maissa ja eli sen luottamuksen varassa, että elämä kyllä kantaa. Ja niin se on hänen kohdallaan tehnytkin. Lukija saa tämän  kirjan sivuilta vinkkejä, miten se on ollut mahdollista.

Astikainen kertoo kirjassaan eri aihealueiden kautta, miten eläminen vähemmällä rahalla tai täysin ilman rahaa on mahdollista. Miten hankkia ruokaa ja vaatteita, huolehtia hygieniastaan, matkustaa, yöpyä ja asua ja huolehtia ihmissuhteista, kun rahaa ei ole käytettävissä? Astikainen on jakanut vinkkinsä kolmeen eri kategoriaan sen mukaan, kuinka radikaaliksi lukija haluaa heittäytyä: tyytyäkö vain alkupaloihin eli pieniin rahansääntöihin, matkaeväisiin eli joidenkin muutosten tekemiseen vai heittäytyäkö täysiverisesti rahattomuuden vietäväksi?

Sain luettavaksi tästä teoksesta kirjastosta lainatun version, jonka sivuilta on pääteltävissä, että ainakin joku aikaisemmista lukijoista on ollut Astikaisen ajatusten kanssa samoilla linjoilla: sivujen reunoihin oli merkitty hymiöitä, huutomerkkejä ja kommentteja. Joku toinen on muussa yhteydessä kritisoinut Astikaista siitä, että tämä haluaa hippimaailman tyyliin selviytyä ilman deodoranttia ja käydä suihkussa ehkä vain kerran viikossa. Itselleni jäi tästä teoksesta positiivinen mielikuva: jokainen voi poimia vinkkejä omaan elämäänsä sen  mukaan, miten epätotunnaiseen tyyliin on valmis elämään. Tämä kirja vaikuttaakin olevan ennen kaikkea opaskirja: mikäli on odottanut Astikaisen elämäkertaa, niin tässä kirjassa ei suuria paljastuksia juuri ole ja lukija voikin jäädä kaipaamaan henkilökohtaisempaa otetta.

Tekniset tiedot:
Astikainen, Tomi: Miten elää ilman rahaa
ISBN: 978-952-264-362-9
Into Kustannus 2015
Nidottu, 218 s.
Kirjastoluokka: 36.15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...