keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Sergel, Emil: Mitt år som nomad

Emil Sergel, ruotsalainen freelancetoimittaja ja filmintekijä, on tykästynyt erityisesti ulkoilmaelämään ja matkailuun. Hän päättää kokeilla vuoden ajan työskentelyä ilman kiinteää kotia tai työpaikkaa. Myytyään Göteborgin-asuntonsa irtaimiston ja erottuaan tyttöystävästään on tie maailmalle auki.

Sergeliä kiinnostavat erityisesti vastakohdat. Niinpä hän löytää itsensä niin Norjan vuonoilta kuin Balilta ja Kapkaupungistakin. Omasta kotimaastakin löytyy kohteita, joista luontoihminen löytää syvää tyydytystä. Ja Sergelin kulkupeli ja koti? Se on tietysti jo elämää nähnyt Alfie, tuunattu Volkswagen-pakettiauto.

Kirjassaan Sergel kertoo paitsi omasta vuodestaan nomadina, myös ihmisistä, jotka ovat häntä innoittaneet. Kirjassa on myös runsas värivalokuvitus (Sergelin ystävän aikaansaannosta) ja erilaisia listoja, joissa on neuvoja tai muita oivalluksia muille yksinkertaisempaa elämäntapaa tavoitteleville.

Kirjan otsikko antaa ymmärtää, että kyse on nomadivuodesta. Kuitenkin kirjan rakenne on melko väljä eikä vuoden kulumista huomaa; esimerkiksi kuukausia ei ole erikseen mainittu eikä kirja ole missään nimessä tiukka päiväkirjanomainen matkakertomus, joita niitäkin on muilta nomadeilta ilmestynyt. Kirjan anti onkin enemmän erilaisissa oivalluksissa ja tämän hetken kuvauksessa, joka toivottavasti inspiroi lukijaakin miettimään omaa elämäntapaansa.

Tekniset tiedot:
Sergel, Emil: Mitt år som nomad
ISBN: 978-91-7617-276-6
Sidottu, 159 s.
Tukan förlag 2015
Kirjastoluokka: 99.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...