perjantai 5. tammikuuta 2018

George, Don (edit.): Better than fiction. True travel tales from great fiction writers

Better than fiction - useinhan kuulee sanottavan, että totuus on tarua ihmeellisempi. Vanha ja kulunut sanonta pitänee paikkansa myös nyt arvioitavana olevan teoksen kohdalla, sillä  siinä ääneen pääsee yli kolmekymmentä pääasiassa kertomakirjallisuuden puolella kunnostautunutta ja mainetta niittänyttä kirjailijaa. He kertovat kukin yhden oman tosiasioihin perustuvan matkakertomuksen, kuka pitemmin ja kuka vain muutaman sivun mittaisesti.

Kirjan takakannessa kerrotaan, että mukaan valitut kirjailijat ovat maailman tunnetuimpia. Itse lähinnä tietokirjallisuutta lukevana en tunnistanut kirjailijoista kuin muutaman; tunnetuin minulle oli Isabel Allende. Suurin osa kirjailijoista on kotoisin Australiasta tai Uudesta-Seelannista, mutta mukana on myös britti- ja amerikkalaisia kirjailijoita.

Kunkin luvun alussa on esitelty kirjailija lyhyesti ja sitten päästään itse tarinan pariin. Niitä riittääkin maailman eri kolkista Afrikkaa, Oseaniaa, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja myöten. Joku kertoo muuttomatkastaan Yhdysvaltojen rannikolta toiselle, toinen vierailustaan pahamaineisessa vankilassa kriminologian opiskelijoiden kanssa; yksi pakenee häitään Alpeille ja toinen ihmettelee elämää Luxemburgissa. Monissa tarinoissa on hieno, mukanaan vievä tunnelma, joka kertoo siitä, että niiden taustalla on ammattikirjoittaja. Tämä onkin mukava, pääosin kepeä kokoelma, jota sopii lukea vaikka tarina kerrallaan.

Tekniset tiedot:
George, Don (edit.): Better than fiction. True travel tales from great fiction writers
ISBN: 978-1-74220-594-6
Lonely Planet Publications 2012
Nidottu, 320 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...